Otobende nedir ?
Otobende, konfor alanını terk etmeden, otomobilleriniz için ihtiyacın olan hizmetleri alabilmeni sağlayan yeni nesil bir otomotiv uygulamasıdır.
Otobende hizmet bölgesi neresidir?
Otobende, şu an için yalnızca İstanbul’da hizmet vermektedir.
Otobende'den hangi hizmetleri alabilirim?
Otobende uygulaması üzerinden, periyodik bakım, arıza tespit ve mekanik onarım, kaporta boya & göçük onarımı, oto kuaför, muayene, trafik sigortası & kasko, ekspertiz, oto çilingir ve yol yardım hizmetlerini alabilirsiniz.
Otobende'yi nasıl indiririm?
Otobende uygulamasını, App Store veya Google Play Store üzerinden cep telefonunuza indirebilirsin.
Otobende'ye üyelik gerekli mi?
Otobende, ücretsiz bir uygulamadır ve herhangi bir üyelik bedeli yoktur. Hizmetlerden faydalanmak için hemen üye olabilirsin.
Otobende'de nasıl ödeme yaparım?
Otobende ödemelerinizi kredi kartı ya da banka havalesi ile gerçekleştirebilirsin.
Otobende'den hangi saatlerde hizmet alabilirim?
Uygulama yerimi bulamıyor, ne yapmalıyım?
Kaporta Boya Nasıl Yapılır?
İlk olarak aracın metal yüzeyi temizlenir. Ardından pas, çürük ve çizikler belirli ürünlerle arındırılarak temizlenir. Sonrasında ise astar ve macun işlemleri yapılır. Son olarak boyama işlemi yapılarak kaporta boya işlemi tamamlanır.
Lokal Boya Nedir?
Lokal boya olarak adlandırılan boya çeşidi, bir parçanın belirli bir kısmının boyanmasıdır.
Kaporta Boya Fiyatları Ne Kadar?
Otobende Mobil uygulamasını indirerek hemen boyatmayı veya onarılmasını istediğin kaporta parçalarının resmini ekleyerek teklif isteyebilirsin.
Göçük Onarımı Nedir?
Göçük düzeltme, araçlarda meydana gelen küçük çaplı göçük veya gömüklerin, özel ekipmanların yardımı ile boya kullanılmadan düzeltilmesi için yapılan işlemlere denir. Göçük düzeltme işlemleri genel olarak; park hasarları, dolu hasarları gibi darbeler sonucunda oluşan hasarların onarımı için tercih edilir.
Göçük Onarım Fiyatları Ne Kadar?
Otobende Mobil uygulamasını indirerek hemen onarılmasını istediğin kaporta parçalarının resmini ekleyerek teklif isteyebilirsin.
Trafik Sigortası Nedir?
Trafik sigortası, otomobilinle kaza yapman durumunda karşı tarafa ve üçüncü kişilere verdiğin hasarın masraflarını karşılayan zorunlu bir sigortadır.
Trafik Sigortası Nasıl Yapılır?
Otobende Mobil uygulamasının yönlendirmesi ile trafik sigortası sorgulamasını tek bir ekranda yapabilir, farklı sigorta şirketlerinin teklifleri arasından seçimini yapabilirsin.
Trafik Sigortası Hesaplaması Nasıl Yapılır?
Trafik sigortası fiyatları hesaplanırken otomobilinin markası, modeli ve trafiğe kayıtlı olduğu il gibi unsurlar dikkate alınır. Aynı şekilde otomobilinin yaşı ve hasarsızlık indirimi de trafik sigortası primini etkiler.
Araç Kasko Sigortası Nedir?
Kasko, kaza veya benzeri sebeplerle otomobilinin hasar aldığı durumlarda poliçenin içeriğine bağlı olarak ortaya çıkan masrafları belirli ölçülerde karşılayan sigortadır.
Online Kasko Sigortası Nasıl Alınır?
Otobende Mobil uygulamasının yönlendirmesi ile kasko sigortası sorgulamasını tek bir ekranda yapabilir, sigorta şirketlerinin farklı kasko teklifleri arasından seçiminizi yapabilirsin.
Kasko Sigortası Neleri Kapsar?
İsteğe bağlı yaptırılan bir sigorta türü olan kasko; tercih edeceğiniz paketlere göre farklı rakamlara kadar farklı hasarları karşılamaktadır. Temel olarak trafik kazası, yangın, çalınma ve doğal afet gibi durumlarda otomobilinizde meydana gelen hasarları kapsar.
Kasko Ne Sıklıkla Yapılır?
Araç kaskosu normalde yıllık yapılır; ancak pandemi süreciyle birlikte kasko sigortası artık aylık olarak da yapılabilmektedir.
Periyodik Bakım Nedir?
Otomobillerin mekanik sağlığını korumak için her sene yapılan, belli başlı filtrelerin ve motor yağının değişimini içeren rutin bir işlemdir. Her marka ve model otomobilin belirlenen kilometrelerde yapılması gereken kontrolleri ve değişmesi önerilen parçaları vardır.
Periyodik Bakım Neden Önemli?
Periyodik bakım, otomobilinizin sağlığını en iyi durumda tutmak için önemlidir. Her sene düzenli olarak yapılan periyodik bakım ileride oluşabilecek mekanik problemlerin ihtimalini azaltır.
Periyodik Bakım Ne Sıklıkta Yapılmalı?
Her yıl en az bir kere yapılmalıdır.
Periyodik Bakım Neleri Kapsar?
Periyodik bakım; motor yağı değişimi, yağ filtresi değişimi, hava filtresi değişimi, polen filtresi değişimi, yakıt filtresi değişimi, fren sistemi kontrolü, far ayarı kontrolü, lastik bakımı, akü bakımı, ön takım kontrolü, motor bakımı ve kontrolünü kapsar.
Motor Yağı Değişimi Neleri Kapsar?
Motor yağı değişimi; motor ısısının düzenlenmesini ve mekanik parçaların sürtünmeden kaynaklı aşınmalarını engellemeye yarayan motor yağının değiştirilmesini kapsar.
Yağ Filtresi Değişimi Neleri Kapsar?
Yağ filtresi değişimi; yağ çıkışında bulunan motor yağı filtresinin değişimini kapsar.
Hava Filtresi Değişimi Neleri Kapsar?
Hava filtresi değişimi; motorun yanma odasına giren havanın filtrelendiği hava filtresinin kontrolü ve değiştirilmesini kapsar.
Polen Filtresi Değimi Neleri Kapsar?
Polen filtresi değişimi; klima sisteminin doğru ve temiz,havalandırmanın sağlığa uygun şekilde çalışmasını sağlayan polen filtresi değişimini kapsar.
Yakıt Filtresi Değişimi Neleri Kapsar?
Yakıt filtresi değişimi; yakıt içerisindeki kir ve parçacıkları temizlemek amacıyla kullanılan yakıt filtresinin değişimini kapsar.
Akü Değişimi Neleri Kapsar?
Akü değişimi; aracın çalışması için marş motoruna akım gönderen akünün değişimini kapsar.
Fren Sistemi Kontrolü Neleri Kapsar?
Fren sistemi kontrolü; fren merkezi, fren balataları, fren hidroliği, ve fren bağlantı hortumlarının kontrolünü kapsar.
Araç Periyodik Bakım Zamanları Ne Sıklıkladır?
Her otomobil için periyodik bakım süresi farklıdır. Genel olarak otomobillerin 10 bin km/ 15 bin km ve 20 bin km’ler de bakımı yapılmalıdır.
Periyodik Bakım Fiyatları Ne Kadar?
Otobende Mobil uygulamasını indirerek hemen fiyatları görüntüleyebilirsiniz.
Araç Muayenesi Nedir? Neden Gereklidir?
Araç muayenesi, trafiğe çıkan motorlu ve motorsuz araçların trafiğe uygun olup olmadıklarını denetlemek amacıyla yapılır. Araç muayene kontrolü ile taşıtların kusurları giderilerek bunların sebep olacağı kazaların önüne geçilmektedir.
Araç Muayenesi Nerede Yapılır?
Araç muayenesi TÜVTÜRK istasyonlarında yapılmaktadır.
TÜVTÜRK Nedir?
TÜVTÜRK Türkiye’de araç muayenesinde yetkili olan ve uluslararası standartlarda araç muayenesi hizmeti veren tek kuruluştur.
Otomobil Muayenede Neler Yapılır?
Otomobil muayene istasyonunda randevu saatinde perona alınmadan önce ruhsat bilgileri kontrol edilir. Fren muayenesi yapılır. Ön ve arka aks kontrolleri yapılır. Lastik kontrolleri yapılır. Daha sonra otomobilin aydınlatma sistemleri kontrol edilir. Aracın iç kontrolleri yapılır. Emniyet kemeri ve koltuk kontrolü yapılır. Uzun ve kısa far ayarları kontrol edilir. Bu işlemlerden sonra aracın raporu oluşturulur. Herhangi bir kusur varsa bilgilendirme yapılır. Bu işlemler tahmini olarak 10-15 dakika sürer.
Muayene Gecikmesi Halinde Ne Olur?
Araç muayenesi belirli periyotlarda yapılması gereken bir işlemdir. Bu durum hem kişilerin güvenliğini hem de araç sahibinin güvenliğini tehdit etmektedir. Muayene tarihi geçmiş araçlar için çeşitli cezalar ve yaptırımlar olduğu gibi gecikmenin süresine bağlı olarak para cezaları da bulunmaktadır.
Otomobil Muayene Süresi Ne Kadar Geçerlidir?
Muayene otomobillerde iki yılda bir yapılır. Taksi, otobüs, kamyon gibi ticari araçların muayene süresi ilk bir yıl sonunda ve devamında her yıl yapılmak zorundadır.
Araç Muayene Süreleri Kaç Yılda Bir Yapılır?
Araç türüne göre muayene sistemi ve süreleri değişiklik göstermektedir. Araç türleri ve muayene sürelerine genel olarak bakıldığında;
- Şahsi Araçlar: İlk muayene 3 sene sonunda, ardından her 2 yılda bir.
- İş-Ticari Araçlar (Kamyonet, Taksi): Her yıl.
Ekspertiz Nedir ve Ne için Yapılır?
Aracın genel durumu hakkında kapsamlı bir kaporta ve mekanik incelemesi ve raporlamasıdır. Özellikle ikinci el otomobil satış işlemlerinde aracın bahsedilen durumda olup olmadığının tespiti için yapılan bir genel incelemedir.
Ekspertiz Ücreti Ne Kadar?
Otobende Mobil uygulamasını indirerek fiyatları hemen görüntüleyebilirsin.
Ekspertiz İşlemi Ne Kadar Sürer?
Oto ekspertiz işleminin süresi, seçilen paketlere göre 30 ile 60 dakika arasında değişmektedir.
Ekspertiz Raporu Neleri Kapsar?
Farklı ekspertiz paketlerini ve içeriklerini Otobende mobil uygulaması üzerinden inceleyebilirsin.
Ekspertiz raporuna nasıl ulaşabilirim?
Otobende ekibi, aracınızın ekspertiz işlemini yaptırdıktan sonra araç teslimatında detaylı ekspertiz raporunuzu teslim eder.
Yol Yardım Hizmeti Nedir?
Yol yardım hizmeti; sürücülerin yolda kaldığı durumlarda ihtiyaç duyduğu bir hizmettir.
Yol Yardım Hizmetini Nasıl Alırım?
Otobende Mobil uygulamasını indirerek hemen konumunuza Yol Yardım Hizmeti yönlendirtebilirsin.
Otobende Yol Yardım Hizmetinde Çekici Yardımı Nasıl Alırım?
Otomobilinle ilgili yaşanabilecek tüm olumsuz durumlarda yapacağın çağrı üzerine, profesyonel ekibimiz tarafından aracın konumundan alınarak hızlı bir şekilde en yakın yetkili Otobende servisine ulaştırılması sağlanır.
Yol Yardımı Hangi Durumlarda Alınır?
Yol yardımı; aracın kaza yapması ya da arızalanması halinde, aracın yakıtının bitmesi nedeniyle yolda kalması durumunda alınır.
Çekici Masrafı Ne Kadar?
Otobende Mobil uygulamasını indirerek çekici fiyatları görüntüleyebilirsin.